top of page

Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου: Δεύτερη ημέρα του Πάσχα στη Ναύπακτο.

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 17 Απριλίου 2022

Την Δεύτερη ημέρα του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Παναξιώτισσας Γαβρολίμνης, ένα λαμπρό κτίσμα του 10ου αιώνος, που είναι το κόσμημα όλης της περιοχής και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι Ιερείς π. Ιωάννης Γιαννακόπουλος και π. Ιωάννης Βλάχος και οι Διάκονοι π. Παίσιος Παρασκευάς και π. Αντώνιος Αντωνιάδης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε κατ' αρχάς στην συγκίνησή του που λειτούργησε αυτήν την ημέρα στον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναξιώτισσας, που έχει ζωή και ιστορία δέκα αιώνων, ήταν Καθολικό Ιεράς Μονής και μνημείο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας.

Συγχρόνως ομίλησε για το ότι χιλιάδες άνθρωποισέ αυτόν τον Ιερό Ναό έψαλαν τον θεολογικοτατο Κανόνα του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και τα άλλα αναστάσιμα τροπάρια, πανηγυρίζοντας την νέκρωση του θανάτου.

Ευχήθηκε δε να εορτάζουμε αυτο το γεγονός με πνευματική έμπνευση, με Ψψυχικη ευφροσύνη, και να έχουμε την έμπνευση του ποιητού, του καλλιτέχνου, επειδή ο θάνατος δεν έχει δύναμη, και τον νικάμε με την δύναμη του Αναστάντος Χριστού.


bottom of page