top of page

Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου: Επικοινωνία του Μητροπολίτου Ναυπάκτου με φορείς της πόλεως

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Βασιλόπιτα των εν Πάτραις Ναυπακτίων

Το απόγευμα της 22ας Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης μας κ Ιερόθεος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα των εν Πάτραις Ναυπακτίων στο καφέ Ολύμπικο στο Ρίο. Στην εκδήλωση η οποία περιλάμβανε βραβεύσεις για ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον τόπο, αλλά και στον σύνδεσμο, ο Μητροπολίτης μας απένειμε την αναμνηστική πλακέτα στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ναυπακτιακή Φωνή, Ηλία Δημητρόπουλο για βιβλίο που έγραψε.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά με ειρήνη και αγάπη και επιπλέον είπε ότι πρέπει να εκλαμβάνουμε τους άλλους και όλο τον κόσμο ως δώρα του Θεού και να Τον ευχαριστούμε για αυτό, οπότε και η επικοινωνία μας με τους άλλους και τον κόσμο να εκλαμβάνεται ως μία ανταλλαγή δώρων.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Β. Γκίζας , οι αντιδήμαρχοι κ.Σ.Παπαβασιλείου και κ.Θ.Κοτρωνιάς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Σπ.Λιβανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Αθ.Μαυρομμάτης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ.Γιάννης Καρβέλης και πολλοί Ναυπάκτιοι της Πάτρας.


Βασιλόπιτα στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου, μετά από πρόσκληση του διευθυντού κ. Αριστείδη Λουκοπούλου. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Σχολείο ήταν ανταπόδοση της επισκέψεως που είχε δεχθή από αντιπροσωπεία των μαθητών του για να του ψάλουν τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων για βιβλίο που έγραψε.

Μία μαθήτρια της έκτης τάξης εμφανώς συγκινημένη, θυμήθηκε ότι για έξι χρόνια ερχόταν στην Μητρόπολη με το σχολείο της, για να πεί τα κάλαντα στον Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από αυτό είπε ότι η ζωή μας περνά από πολλές οικογένειες. Ξεκινά από το περιβάλλον της μήτρας της μητέρας μας, συνεχίζεται με τη γέννηση μας, στην στενή οικογένειά μας, έπειτα στο σχολείο, το πανεπιστήμιο και τελικά στην κοινωνία. Όλα αυτά με τις εμπειρίες που δεχόμαστε μας διαμορφώνουν. Ευχήθηκε στα παιδιά καλή διαχείριση των εμπειριών αυτών για το καλύτερο στη ζωή τους.

Έδωσε ακόμη ως δώρο, μία εικόνα του αγίου Καλλινίκου και τους μίλησε για το πως αγαπούσε τους νέους και είπε μερικά γεγονότα από την ζωή του αγίου.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ Γιώργος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπάκτου κ. Χαράλαμπος Καραδήμας και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.


Βασιλόπιτα, στο εργοστάσιο της εταιρείας «Πλαστικά Κοτρώνη»

Την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα, στο εργοστάσιο της εταιρείας «Πλαστικά Κοτρώνη», μετά από σχετική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, διότι το εργοστάσιο ανήκει στα όρια της μητροπόλεώς του.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες όλοι οι εργαζόμενοι στην πρωινή και απογευματινή βάρδια και στελέχη από την διοίκηση και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους εργαζομένους, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να βρίσκουν εργασία οι νέοι κυρίως άνθρωποι. Είπε ότι χαίρεται βλέποντας γύρω του χαρούμενα πρόσωπα και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να χαίρεται κανείς με την εγρασία που κάνει. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τον ψαλμικό στίχο «εξελεύσεται άνθρωπος επί το έργον αυτού και επί την εργασίαν αυτού έως εσπέρας», είπε ότι, όταν με την ανατολή του ήλιου τα άλογα ζώα αποσύρονται στις φωλιές τους, τότε ο άνθρωπος βγαίνει δοξολογώντας τον Θεό για την εργασία του, «έως εσπέρας». Τώρα, βέβαια, με κατάλληλες συνθήκες υπάρχουν και οι νυχτερινές βάρδιες, όμως για σκοπό καλό και ωφέλιμο για όλους.

Κατόπιν ο κ. Αυγουστίνος Κοτρώνης εκ μέρους της Εταιρείας έκανε μια αναφορά στα πεπραγμένα της κατά το δύσκολο 2022, κατά το οποίο παρά τις αντιξοότητες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που αύξησε το κόστος παραγωγής, η εταιρεία έκλεισε το έτος με θετικό πρόσημο.

Κατόπιν η εταιρεία πρόσφερε στους εργαζομένους της και τους προσκεκλημένους, μαζί με την βασιλόπιτα μια πλούσια δεξίωση.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page