top of page

Μητρόπολη Φωκίδος: Απόδοση τιμής στον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος και στον Δήμαρχο Αθηναίων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων η αγία μας Εκκλησία εορτάζει όλους τους Αγίους. Πρόκειται για μια εορτή που ολοκληρώνει τον κύκλο του Πεντηκοσταρίου, δηλαδή το ανακαινιστικό έργο του Χριστού, που έγινε για τον αγιασμό των ανθρώπων.

Στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, εορτάστηκε με λαμπρότητα τόσο η ημέρα των Αγίων Πάντων όσο και του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως.

Παρέστησαν πλήθος κόσμου καθώς και οι εντιμώτατοι άρχοντες του τόπου και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Φωκίδος κ. Ιωάννης Μπούγας, η βουλευτής Πατρών της Ν.Δ. κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, η ιδιαιτέρα του Πρωθυπουργικού Γραφείου της Βουλής κα. Ελίνα Κυπραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης μαζί με τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους , ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη κα. Πέγκυ Αραβαντινού, οι πρ. Δήμαρχοι Δωρίδος κ. Αναστάσιος Παγώνης και κ. Κωνσταντίνος Τσιακούμης, οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες κ. Ξενοφών Χασούρας, ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τρικόρφου κ. Κωνσταντίνος Βίτσας με τους συνεργάτες του, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Τοπάλης.

Μετά τη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία σε μια ευλογημένη και καθ’ όλα σεμνή τελετή, τιμήθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο πρ. Περιφερειάρχης και νυν Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η ερίτιμος κα Σάκη Κυπραίου Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αμφίσσης, π. Αθανάσιος Μελισσάρης, με μια σύντομη ομιλία του ανέπτυξε την σημασία απόδοσης τιμής σε πρόσωπα, που με τις αποφάσεις τους και τις θετικές τους ενέργειες, στέκονται Συγκυρηναίοι και συνοδοιπόροι στο έργο της Εκκλησίας, ικανοποιώντας ένα υπερτριακονταετές δίκαιο αίτημα ασφαλούς πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ.

Η τοπική μας Εκκλησία σύστοιχη με την Παύλεια ρήση «απόδοτε ουν πάσι τας οφειλάς… τω την τιμήν την τιμήν» τίμησε με ευεργετήριο πιτάκιο τα τρία προειρημένα πρόσωπα ως Μεγάλους Ευεργέτες της Ιεράς Μονής. Με τις ενέργειές τους ανευρέθησαν τα κατάλληλα χρηματικά κονδύλια τα οποία διατέθηκαν για την διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου του Τρικόρφου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα χιλιάδες επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. και λεωφορεία που επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του έτους την Ιερά Μονή και συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού του Τρικόρφου, αλλά και στην μείζονα περιοχή της επαρχίας Δωρίδος.

Ο π. Αθανάσιος ανέγνωσε τα βιογραφικά των τιμωμένων προσώπων. Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος επέδωσε τον αργυρό σταυρό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ και τα ευεργετήρια πιτάκια εις αναγνώριση της μεγάλης ευεργεσίας των. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής εκ μέρους της αδελφότητος επέδωσε το τιμής ένεκεν ασημένιο ενθύμημα – δίσκο και στη συνέχεια οι τιμώμενοι σύντομα αναφέρθηκαν με μεγάλη συγκίνηση και χαρά στην αποδοχή της γενομένης τιμής ως υπενθύμιση, όπως τόνισαν, για τη συνέχιση στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας στο πραγματοποιούμενο έργο.

Προσφέρθηκε πλούσια τράπεζα σε όλους τους παριστάμενους οι οποίοι συγκινημένοι με την παρουσία τους προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα στην εκδήλωση τιμής.

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως ΦωκίδοςCommentaires


bottom of page